Ett soligt och miljövänligt elavtal

Det ska vara lätt att välja rätt! Därför har ETC El bara ett avtal som ger dig klimatneutral el utan bindningstid och med rörligt pris.

Allt vårt överskott går oavkortat till nya solceller

För oss på ETC El är solelen något att slåss för! Varje månad går 19 kronor av din elräkning oavkortat går till att sätta upp nya solceller.

Vi vill vara väldigt tydliga och – som det brukar heta – transparenta här. Vi har startat ETC El för att kunna göra klimatnytta. Och hoppas du vill vara med och hjälpa till.

Ett rakt elavtal

Vi har bara ett enkelt avtal utan uppsägning- eller bindningstid och med rörligt pris. Du betalar helt enkelt bara för den el du förbrukar. Sedan tillkommer kringavgifter till el, miljömärkning och en månadsavgift på 49 kronor varav 19 kronor varje månad investeras i nya solceller. 

Pris per månad eller timme

När du tecknar vårt rörliga avtal kan du välja om du vill betala timpris, med skillnaden att du faktureras för det faktiska elpriset för varje enskild timme istället för det genomsnittliga priset per månad.

Vanliga frågor och svar

Vad har ni för avtal?

Vi har enbart rörliga avtal, antingen per månad eller per timme. Ingen bindningstid och ingen uppsägningstid. En fast månadsavgift på 49 kr där 19 kronor per månan är en gåva som går direkt till utbyggnad av solceller i Sverige, till det tillkommer rörligt elpris samt påslag och skatt.

Vill du göra lite extra klimatnytta så kan du välja att skänka 10 kronor extra varje månad så att din gåva till solceller blir 29 kronor per månad.

Hur fungerar rörligt elpris?

Att ha rörligt elpris innebär att det ändras från månad till månad. Priset på förbrukad el baseras på månadens genomsnittliga spotpris på elbörsen Nord Pool i aktuellt elområde. Du kan också teckna ett timpris-avtal, då ändras priset timme för timme och du betalar det pris din el är värd vid tillfället den förbrukas.

Visste du att kolkraft släpper ut nästan 30 gånger mer koldioxid-ekvivalenter än solenergi per producerad kWh – inräkat alla utsläpp vid tillverkning. Det är helt galet!

Källa: IPCC

Vi köper din solel

Vi nöjer oss inte med att endast köpa el från sol-, vind- och vattenkraft. Vi sätter även upp nya solceller för allt överskott och köper in överskottsel – som uppstår en solig dag – från våra solcellsägare, samt köper deras elcertifikat och ursprungsgarantier.

ett miljövänligt elavtal för företag

Vårt elavtal för företag är exakt samma enkla som för privatpersoner. Skillnaden är att du som företag betalar ett solcellsbidrag motsvarande 19 kronor per heltidsanställd.