Viktigt meddelande!

Det är en solcellsrevolution som pågår i Sverige

Aldrig har så många satsat på solceller och aldrig har så många sökt hjälp med hur stor anläggning man ska ha och hur den ska byggas.

MEN.

Det är en positiv kris i solcellsbranschen eftersom alla saknar personal och material. Efterfrågan är helt enkelt för stor lite för snabbt.

För oss på ETC El, med våra systerföretag, gäller därför en uppmaning om tålamod.

Det kommer ta flera månader innan alla fått konkreta förslag och ännu längre innan solcellerna är uppsatta. Vi jobbar på så fort vi kan, varje vecka får vi upp ett antal nya anläggningar och vi prioriterar just nu Mälardalen. Men vi har en lång lista som vi betar av.

Med vänlig hälsning,

Gahangir Sarvari

ETC Elproduktion

solcellskalkylen

Testa ditt tak


Det här hjälper vi dig med när du köper din anläggning av oss

Tillsammans med våra samarbetspartners planerar och installerar vi din solcellsanläggning, anpassad för just ditt tak. Utöver det så hjälper vi så klart även till med finansiering och support både före och efter att anläggningen är påslagen.
Hjälper dig planera din anläggning

Vi tittar på ditt taks förutsättningar, vad du behöver och hur vi kan skapa så mycket solel som möjligt på det.

Ekonomisk rådgivning

Vi räknar ut hur snabbt du tjänar in din investering, bästa sättet att finansiera den och att du får din skattereduktion på upp till 15%.

Bygger och installerar anläggningen

Våra solcellsmontörer kommer hem till dig och bygger anläggningen, installerar växelriktare och ser till att anläggningen är klar för att kopplas till elnätet.

Support och garantier

Efter att installationen är klar och anläggningen producerar solel så finns vi fortfarande kvar för dig om du behöver hjälp. Vi har riktigt bra garantier både på arbetet och solcellerna.

Solceller trivs i Sverige!

Det svenska vädret med långa vintrar och kalla somrar gör många tveksamma till att skaffa solceller. Men forskning visar att vårt klimat är idealiskt för att producera solel.

  • Instrålningen i Sverige är faktiskt lika hög som i exempelvis Tyskland.
  • Du gör el även om solen inte lyser – panelerna producerar el också när det är molnigt.
  • Solceller fungerar bäst när det är svalt.
  • Solstrålarna når igenom bra även när solcellerna är täckta av regn eller is.

Tjäna pengar på din solel

Är du ETC El-kund och har solceller kan du teckna ett produktionsavtal för att sälja din solel till oss. Hos oss får du bra ersättning och schyssta villkor. Den el du inte använder, till exempel på sommaren, levereras då automatiskt ut på elnätet till andra elkunder. Win-win för dig och klimatet!

Läs mer om att sälja din solel här.