Tillsammans bygger vi ut solenergin

ETC El är ett annorlunda elbolag eftersom vi inte bara säljer solel – vi bygger även våra egna solcellsparker. Stora och små.

En av Sveriges största solcellsparker att besöka

Bara genom att betala sin elräkning har våra kunder bidragit till att bygga ut en av Sveriges största solcellsparker! ETC Solpark i Katrineholm är byggd för att alla ska kunna åka hit, titta på solcellsanläggningarna och upptäcka allt som går att göra för klimatet här och nu.

Läs mer på etcsolpark.se

Ny teknik

Vi testar olika lösningar

I parken kan du se de senaste framstegen inom solenergi, nya typer av paneler, integrerade tekniker och andra kreativa energilösningar.

Utbildning

Lär dig om solceller

Få hjälp med solpaneler till ditt tak eller att sätta upp dem i parken.

För hela familjen

Upptäck parken

Gunga, kör mini-Tesla eller hälsa på våra får och höns.

Klimatkompensation

Energihuset

Här eldar vi träflis och skapar både ren energi och biokol.

Inspireras

Våra växthus

Här har vi föreläsningar och odlar ekologiska godsaker.

Nu kan du äga en egen del av våra solparker

Om du saknar eget tak att sätta upp solceller på kan vi sätta upp dem åt dig i vår solpark. 

Det betyder att du själv äger paneler i vår park och köper elen för 1 öre/kWh. Skulle man räkna om det till ränta så har du 2 procent i avkastning om elpriset det året är 20 öre i inköpspris i snitt. Är elpriset 30 öre så har du drygt 3 procent i avkastning och så vidare. Ju högre elpris desto bättre ekonomi för dig, men det är alltid samma klimatnytta som för alla andra sparare. En andel i parken kostar 10 000 kr och betyder att du äger paneler som producerar 900 kWh per år. I tjugofem år!

Mer om att sätta upp solceller i våra parker.

utbilda dig i solparken

Funderar du på att sätta upp solceller? I ETC Solpark kan du gå en av våra populära solcellskurser. Eller varför inte lära dig mer om odling. Våra proffsiga kursledare delar med sig av all kunskap vi samlat på oss genom åren. Du kan gå kurserna både på plats i vår Solskola eller online.

Guidade vandringar

Följ med på en inspirerande vandring i ETC Solpark Katrineholm! Under några timmar vandrar vi runt i parken och ­diskuterar solenergi, nya tekniker, nya förändringar av vad vi kan göra var och en – och tillsammans – i klimat­frågan. Våra Kullendagarna är klimatpolitik live, mest utomhus och de sänds även digitalt.