Nu kan du köpa vår rena el per timme

Få möjlighet att styra din elförbrukning beronde på pris eller när elen är som klimatvänligast.

Få möjlighet att styra din elförbrukning beronde på pris eller när elen är som klimatvänligast.

Din solel från oss på ETC El har ett rörligt pris baserat på snittet över ett dygn. Det betyder att du betalar för både solel på dagen och vattenel på natten. Priset varierar under året och då handlar det om elpriset generellt. Om det regnar mycket i Sverige eller om det blåser kraftigt så brukar elpriset gå ner. Och tvärtom om det är torrt och stilla. Vår solel följer samma priser som alla annan el.

Nu inför vi ett timpris som gör att om priset baseras på varje timme för sig. För en del som köper vår el innebär det att man kan sänka sina kostnader genom att konsumera el när det är som billigast under dygnet. Om man har en villa med bergvärme är det kanske billigare att värma upp huset på natten än på dagen till exempel. (Natt-el är ofta billigare än dag-el).

Det finns ju ett annat sätt att tänka. När det är solel så vill man kanske av klimatskäl använda mycket el medan man helst vill undvika el som är mindre ren.

I vår app kan man själv se när elen är ren eller mindre ren i elnätet. Eller när den är som billigast. Att slå på elvärme när elen är som renast är alltså möjligt för en del. Har du inte provar vår app ännu så finns det länk i botten av artikeln för att ladda ner den.

 

Det är inte säkert att timpriser är särskilt användbart för de flesta. Vi tror att det är storkonsumenterna som kan ha nytta av det om man vill vara mer aktiv. De flesta av oss använder el när vi behöver den och alla som bor i lägenheter har svårt att själv styra över det här. Vår stora konsumtion handlar ju om spisen man lagar på och om kylskåpet som är igång.

Vi erbjuder timpris så att de som har stor konsumtion kan styra den under dygnet för att påverka sitt elpris. Vi vill dock varna för att det här också kan bli dyrt om man inte är aktiv. Elpriset varierar och glömmer man styra konsumtionen när man har timpris kan det påverka kostnaden åt fel håll.

För normalanvändaren och lägenhetsboende rekommenderar vi vanligt rörligt pris.

Vill du byta till timpris? Skicka ett meddelande här till ETC El:s kundtjänst så hjälper de dig.

Har du inte provat vår app? Ladda ner den och berätta för oss vad du tycker.

Ladda ner ETC Els app för Apple IOS.
Ladda ner ETC Els app för Google Android.
 

ETC El är ett av de få elbolag i Sverige som endast erbjuder ren el märkt Bra Miljöval. All vår el kommer från förnybara källor som sol, vind och småskalig vattenkraft – och allt överskott vi gör går direkt till att sätta upp nya solceller.