Vänta inte med solceller – just nu rabatt

Intresset för solceller har just vänt uppåt. ETC märker av uppgången. ”Vi sätter upp nya solceller på villor varje vecka”, säger Gahangir Sarvari, vd för ETC Elproduktion. Han tipsar om att ETC El-kunder som vill sätta upp solceller får 10 procent rabatt.

Efterfrågan av egenproducerad el ökar nu rejält. Gahangir Sarvari konstaterar att när elpriser och elnätspriser stiger ökar privatpersoners behov av att få ner kostnaderna.
– Elnätspriserna sticker iväg. Har du solceller med batterilagring laddas ditt batteri under dagen och du använder egen el när du behöver den, på eftermiddag och kväll. Att använda egen el är gratis, det är något som elnätbolaget inte kan ta betalt för, förklarar Gahangir Sarvari.

Att producera egen el, är inte bara bra för plånboken. Du hjälper dessutom elnätet som stabiliseras av mer närproducerad el och du är med om att bygga ut den förnybara elproduktionen.
– Ekonomin spelar roll för de enskilda hushållen, men den största fördelen är klimatfrågan! Det finns inga nackdelar med solpaneler. Solen kommer alltid att vara en energikälla, den ska vi dra nytta av.

En del privatpersoner känner att de vill avvakta, för att teknikutvecklingen går snabbt och det som är high-tech idag kanske är passé imorgon. Är det en fördom – eller ligger det något i det?
– Tekniken utvecklas hela tiden. Om en månad finns nya datorer, telefoner och så vidare. Om man vill vänta på den senaste tekniken får man vänta hela livet, det finns aldrig en punkt där vi är framme.
– Det stora språnget för solceller har tagits. När efterfrågan ökade för några år sedan effektiviserades produktionen och priserna sjönk. Sätter du upp en anläggning på ditt hus idag har du egenproducerad el i mist 40 år framåt. Om du väntar 10 år händer samma sak, men du har missat 10 år av egen el.

Branschen har vuxit, många företag sätter upp solceller idag. Vilken fördel finns med att välja ETC El?
– Till skillnad från många andra företag har vi en lång erfarenhet. Vi har byggt solcellsanläggningar sedan 15 år tillbaka. Att vi fortfarande finns kvar innebär en trygghet för kunder. Dessutom finns en trovärdighet i att vi inte är vinstdrivande, vi bygger nya solceller för vårt överskott. Och vi gör allt vi kan för att säkerställa schyssta villkor i alla led, så långt det är möjligt att kontrollera.

Kan även den som bor i lägenhet anlita ETC El för solceller?
– Ja, den som inte har ett eget tak kan köpa solpaneler i våra solparker. Vi sätter upp dem och sköter dem. Kunden får egen el för 1 öre under april–september, vilket är ett bra erbjudande! Vi önskar att alla våra elkunder sätter upp solceller – på egna tak eller i våra solparker.

Under vissa perioder har trycket på ETC varit så stort att företaget tvingats begränsa verksamheten till delar av landet. Så är det inte nu.
– Idag har vi kunder i hela landet, från norr till söder.

Fakta/ Rabatt till ETC El-kunder

• Du som är ETC El-kund får 10% rabatt på solceller.
Testa ditt tak och få en uppfattning. Enkelt, digitalt.
Läs mer om våra paket. Du kan också mejla en förfrågan.
• Från beställning tar det cirka sex veckor för kunden att ha sin anläggning på plats.