”Skiftet vill ta ett första steg mot att producera mer el än vi gör av med”

Hallå där Robin Zachari på Skiftet, som precis har investerat i solceller i ETC Solpark.

Varför valde ni att köpa solceller i ETC Solpark?

– Sverige måste bli energioberoende och Skiftet vill ta ett första steg mot att producera mer el än vi gör av med i vår verksamhet. Rysslands krig mot Ukraina finansieras av olja och gas också, då måste alla som kan hjälpa till att producera el som tränger ut andra energislag. Dessutom vill vi skydda vår egen verksamhet mot obehagliga elprischocker i alla fall halva året. I längden sparar vi dessutom pengar på att vi köper solceller i ETC Solpark. Vi vill visa andra sociala rörelser att de också kan göra samma sak, många har nog inte ens tänkt på det!

Vilken är den viktigaste klimatfrågan just nu?

– Att vi stoppar Putins fossilexport. Fossilbränslen leder till krig och ju snabbare vi kan dumpa dem desto större chans har vi till fred. Genom att vi köper solceller så tar vi ett litet steg på vägen.

Till sist, vad ska du göra på första maj?

– Jag ska göra det jag gör varje år och cykla runt med min elcykel och kolla på de olika tågen i Stockholm. Det ger mig motion och är roligt. Sen ska jag på kulturhuset Cyklopens fest.

Sätt upp solceller i våra parker

Tidigare har även Seko Sjöfolk satt upp solceller i ETC Solpark. Läs mer om det samt hur du gör för att ansöka om att sätta upp egna här!