Nytt datum: Kullendagen den 30 maj

Våra populära föreläsningar och vandringar i parken startar 30 maj. Räkna med tre timmars ordentlig genomgång av allt vi gör och allt som kan göras av många fler. Solel, byggnad, odling, värmelager och ETC Torp som bonustitt.

Våra populära föreläsningar och vandringar i parken startar igen 30 maj. Räkna med tre timmars ordentlig genomgång av allt vi gör och allt som kan göras av många fler. Solel, byggnad, odling, värmelager och ETC Torp som bonustitt. Inga frågor är ovälkomna. Allt från energi och ekonomi till hur du ska koppla in sladden till framtiden.

Kullendagarna är klimatpolitik live, mest utomhus och de sänds även digitalt. Vandringen börjar klockan 14:00 men ni är välkomna till solparken tidigare för lunch i tomatens tecken och fika. Vi håller Kullendagarna i små grupper på max 8 besökare. Om vi fyller ett pass så öppnar vi upp ett extra vid annan tid samma dag för att kunna ta emot fler besökare.Du kan också köpa årets första plantor! Vi har tomat, kål och aubergine med flera.

Hur fungerar en digital visning?
Sändningen startar klockan 14:00 och information samt länk till livesändning får du via mejl.

Mer under Kullendagen
Vi har tagit fram ett färdigt hus för dig som vill äga ett klimatsmart klokt boende. Vi kallar det ETC Torp och det innehåller flera unika lösningar. Vi besöker det första visningshuset som vi byggt i solparken. Vi tittar också in i vårt nya växthuset som snart är klart och som ska ge utrymme för att testa nya odlingsmetoder. Så räkna med en ökning med smarriga ekologiska grönsaker från oss i sommar. Det kommer även att ha solceller på hela taket på norrsidan, vilket vi testat i liten skala på gamla växthuset.

Vår trädgårdsmästare Elin Starck kommer börja med säsongsstyrda kurser en gång i veckan. Vi kommer att ha grundläggande kurser för att lyckas med din köksträdgård, om jord och näring och hur du kommer igång med bokashi – att fermentera ditt köksavfall. Vi berättar om dem under Kullendagen.

Kostnad
500 kronor, inklusive lunch, som serveras i tomatens tecken, och kaffe. Digital medverkan 50 kronor.
Restriktioner enligt Folkhälsomyndigheten.

Köp din biljett till vår Kullendag här.

Vi finns på Energikullen 1, 641 96 Katrineholm. Ordinarie öppettid torsdag – fredag, klockan 10 – 18. Senaste information hittar du här eller ETC Sols Facebooksida