Jim Berg: ”Dags att sluta prata och börja göra”

Visste du att ETC ordnar konferensen för din arbetsplats? Det kallas Omställningsakademin och är ett av ETC:s senaste projekt. Det handlar om att dela med oss av den kunskap och de erfarenheter vi har samlat på oss under flera decennier av konkret omställningsarbete. Vi tog ett snack med Jim Berg, affärsområdeschef för OmställningsAkademin.

Varför har ETC startat OmställningsAkademin?

– Politiken famlar i klimatfrågan så kraften och viljan att satsa på det som inte skadar utan bygger för framtiden måste komma från oss andra – organisationer, kommuner, förbund, företag, privatpersoner och lokala föreningar med mera. Eftersom ETC varje dag arbetar med konkreta omställningsprojekt vill vi dela med oss av den kunskapen och inspirera att agera och hur.

Vem kan boka?

– Alla som är i behov av hoppfulla möten och inspirerande konferenser! Organisationer, kommuner, förbund, privatpersoner och lokala föreningar. Men vi har även företag inom bygg och energi som vänder sig till oss för inspiration och kunskap.

Vad handlar föreläsningarna om?

– Ämnena kretsar runt energi, byggande, odling, opinionsbildning och organisationsutveckling. Alla får med sig verktyg att skapa ett engagemang i sin närhet. Vi visar hur konkret gå till väga och vad som är möjligt att uppnå här och nu, bortom fantasier om tekniker som eventuell finns i framtiden. Välj vilka områden ni är intresserade av så visar vi vilka konkreta saker som kan göras idag för att fler ska gå från apati till handling.

Vad är det som är speciellt med just er?

– Det pratas mycket om ”hållbarhet” men ofta innebär det att fortsätta göra skadliga saker men i något mindre utsträckning. Våra föreläsningar särskiljer sig genom att vi alltid utgår från verkliga projekt som du kan se och ta på. Dags att sluta prata och börja göra.

Är det vissa datum ni arrangerar OmställningsAkademin?

– Nej, varje program är särskilt framtagen till kundens önskemål och förutsättningar. Kanske är det en halvdags inspirationsföreläsningar i vårt Café på Södermalm. Eller en heldag med föreläsningar och rundvandringar i ETC Solpark med frukost, lunch och middag som avslutas med övernattning i vårt ekohus ETC Torp. Eller kanske ett kortare inspel på er konferens.

Vad kostar det?

– Skicka en bokningsförfrågan så tar vi fram ett program anpassat till era önskemål och budget.