Hur säger man tack egentligen?

Ibland vet vi på ETC inte riktigt hur vi ska få fram orden som beskriver den där känslan av stolthet och lycka när vi får stöd från dig.

Ibland vet vi på ETC inte riktigt hur vi ska få fram orden som beskriver den där känslan av stolthet och lycka när vi får stöd från dig.

Det gäller allt det vi gör som bara är möjligt genom att du som läser, sparar, stöder och sprider. Bygget av ett oberoende kritiskt och frihetligt motstånd. I media, i klimatfrågan, i bostadspolitiken, i matfrågan.

Allt hänger ihop men allt är också speciellt. Varje projekt har sin självständiga uppgift.

För några veckor sen tog vi första spadtaget i Växjö för tre hyreshus! Det kändes som en seger. Samtidigt startade vi en ny crowdfunding för detta husbygge. På bara tre dagar fick vi in tio miljoner kronor. Idag är vi uppe i 18 miljoner. Det är mer än hälften av det vi behöver för första Växjö-huset. (Vårt mål är 30 miljoner.)

Hur kan man bli annat än stolt och lycklig?

Det är våra sparare (som därmed är B-aktieägare) som fått möjlighet att ge ett direkt bygglån med fyra procent i ränta för att vi ska kunna bygga utan att vara beroende av banker eller andra finansinstitut. Då kan vi få låga hyror och klimatpositiva hus på riktigt. Riktigt lyxiga lägenheter i trä vad gäller boendestandard och komfort. En utmaning av hela byggbranschen. Vi fortsätter denna crowdfunding under hösten, anmälan kan du göra här.

Men låt oss också berätta lite om helheten runt ETC Bygg och ETC Sol. 

Vi är totalt 673 personer som sparar i ETC Bygg och därmed är med och äger husen. Totalt är summan vi har insatt 
35 255 000 kronor. Vi har två procent i årlig ränta på dessa pengar. Samtidigt har vårt systerbolag ETC Sol 2 106 sparare som också är B-aktieägare, fast då i våra solcellsparker. Av dessa 2 779 personer har idag 472 valt att låna ut till fyra procent ränta i våra 18-månaderslån för bygget i Västerås. Summan blev 43,7 miljoner kronor. (Husen är klara i vinter.) Det var så Västerås blev helt finansierat utan dyra bankkrediter för bygget.

Och nu har redan 281 stycken valt att vara med och lånat ut pengar till husen i Växjö. På bara några veckor. Det är ett fantastiskt stöd.

Hur säger man tack till det? Vi försöker med ett högt rop.

TACK!