Medlem i Seko sjöfolk – byt så får du vår el

Seko sjöfolk och ETC El bygger idag en stor solcellsanläggning i ETC Solpark i Katrineholm.

Seko sjöfolk och ETC El bygger idag en stor solcellsanläggning i ETC Solpark i Katrineholm. 

Det är en del i sparandet för framtiden, solceller är trygga och ger avkastning under minst 25 år. Så länge håller en panel!  Det här är en av Sveriges stora anläggningar som kan göra ren solel motsvarande 1 miljon kWh varje år. Parken producerar el så fort solen är uppe, även mulna och trista dagar.

Det är klimatklok el som gör nytta långt utanför parken, ja långt utanför Sverige. All ny ren el i Sveriges elnät innebär nämligen mer export av ren el och att att vi pressar ut kolkraft i Tyskland och Polen. Man brukar räkna med att tre av våra solpaneler minskar utsläppen i Europa med 840 kg CO2 per år. Och parken består av hela 2 500 paneler! 

Seko sjöfolks solcellsanläggning installeras i ETC Solpark i Katrineholm. Parken är öppen att besöka året om.
Seko sjöfolks solcellsanläggning installeras i ETC Solpark i Katrineholm. Parken är öppen att besöka året om.

Solel kostar som all annan förnybar el i Sverige, det är inte dyrare men heller inte billigare. Däremot är det klimatklokt och ekonomiskt sunt. Seko sjöfolk som äger solcellerna säljer elen till elbolaget ETC El som sen levererar elen till kunder runt landet. Är du medlem i Seko sjöfolk kan du få din el hem till dig. 

ETC El levererar solel under dagarna och på nätterna vattenel. Från och med mars 2020 kommer vi börja distribuera elen från den här solcellsanläggningen.

Vill du vara med och ha elen redan från start så ger Seko sjöfolk och ETC El dig 400 kWh solel gratis. (Ja, elskatt, moms och andra fasta avgifter måste du såklart betala som vanligt.) Det här erbjudandet gäller bara dig som är medlem i Seko sjöfolk. För att ta del av erbjudandet så använder du kampanjkoden ”Seko sjöfolk” i formuläret när du tecknar ett elavtal på etcel.se. Du gör det på sidan två i formuläret när du tecknar avtal.

Du byter enkelt till ETC El här.

Allt det vi gör runt klimatet och solel berättar vi stadigt om i vår dagstidning Dagens ETC. Som medlem i Seko sjöfolk får du prova tidningen gratis en månad. Du får en länk till tidningserbjudandet med ditt välkomstmejl när du tecknar ETC El.

För nu vill vi sprida solelen över landet.

Vi är väldigt stolta över det här samarbetet och hoppas du också gillar det.

Med vänliga hälsningar,
Johan Ehrenberg
ETC El
 

PS: Vill du besöka solparken och titta på Seko sjöfolks anläggning och andra sollösningar, så är den öppen mån–fre kl 9 – 16  (vintertid) och gratis att besöka.

 

ETC El är ett av bara fem bolag i Sverige som enbart erbjuder el märkt Bra Miljöval. Det bevisar att elen är 100% förnybar och bidrar till reparation av miljöskador samt energieffektivisering.