Maximera klimatnyttan från solel med ETC els nya app

På den stora solfesten i ETC Solpark Katrineholm den 15 juni lanserar ETC El en app som gör att du kan styra din elanvändning efter hur mycket solel som våra solparker producerar.

På den stora solfesten i ETC Solpark Katrineholm den 15 juni lanserar ETC El en app som gör att du kan styra din elanvändning efter hur mycket solel som våra solparker producerar.

– Vi ser ETC El som en pionjär och förebild för klimatomställningen av den svenska energiproduktionen. Med hjälp av vår teknik kan ETC Els kunder maximera klimatnyttan i solcellerna genom att anpassa sin elanvändning efter produktionen i bolagets solparker, säger David Forsberg, grundare och vd för Bright, som i samarbete med ETC El har tagit fram appen.

ETC el är ett elhandelsbolag som är unikt i Sverige. All el som som vi köper in även när solen inte skiner är märkt med Bra miljöval och 19 kronor per månad och kund plus allt överskott från verksamheten används för att sätta upp nya solceller.

Jo, utbyggnaden av solel går fort nu – tidigare i vår klarade vi för första gången av att producera mer solel själva på en vecka än vad alla våra drygt 7 000 kunder använde sammanlagt under samma period.

Snabb utbyggnadstakt för solel

– Det råder solcellsfeber i Sverige, med en utbyggnadstakt som är både hissnande och nödvändig. Nu kan ETC Els kunder i realtid följa hur mycket el våra solanläggningar producerar. Samtidigt kan de styra sin egen elanvändning för att minimera både sina kostnader och sin klimatpåverkan, säger Johan Ehrenberg, grundare av ETC El.

Eftersom ETC el har rörligt pris på elen innebär det att du med appens hjälp, förutom att göra direkt klimatnytta genom att anpassa din elkonsumtion efter när elen kommer från solen, också kan få en lägre elräkning. 

Solparkerna byggs hela tiden ut tack vare att vi blir fler och fler som väljer ETC el och tack vare att många väljer att klimatkompensera eller att spara i solceller.

Prova appen på vår stora solfest

Den 15:e juni lanserar vi appen på vår stora solfest i ETC Solpark Katrineholm.

Då kan du också vandra runt bland alla de solceller och energilösningar vi har byggt, du kan provåka elbilar, titta på våra solcellsutrustade växthus, lyssna på föredrag och dansa till livemusik.

Är du från Stockholm kan du åka direkt till festen och tillbaks med ETC-bussen.

Vi ses väl där?