ETC bygg nominerat till Bopriset

Klimatsmarta hyreshus i trä med låga hyror som delfinansierats genom Sveriges största crowdfunding-kampanj. Det är idén bakom ETC Bygg som nu har nominerats till det nyinstiftade Bopriset.

Klimatsmarta hyreshus i trä med låga hyror som delfinansierats genom Sveriges största crowdfunding-kampanj. Det är idén bakom ETC Bygg som nu har nominerats till det nyinstiftade Bopriset.

ETC Bygg är en av tio toppkandidater till priset som tilldelas den person eller ett projekt ”som bidragit till attraktiva bostäder med kvalitet – för alla”. Designen av husen har ETC tagit fram tillsammans med Hans Eek och Kjellgren Kaminsky Architecture AB.

– Det är fantastiskt kul att vi blivit nominerade och det visar kraften i när våra läsare och alla människor runt ETC går samman i en folkfinansieringskampanj. Vi vill visa de gamla byggjättarna att det går att bygga hållbara hus utan att det behöver bli så dyrt, säger ETC-företagens ägare Johan Ehrenberg.

Bland de andra nominerade till priset finns bland andra kommunala Helsingborgshem som renoverat miljonprogramshus där ”dialog med boende och lyhördhet varit centralt i processen” och Skövdebostäder som skapat en ny stadsdel med fokus på ekologi.

– Att bostadsbyggandet just nu minskar trots stor bostadsbrist gör det särskilt angeläget att lyfta goda exempel, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet, som instiftat priset, i ett pressmeddelande.