Fler får dela på solcellsbidragen

Den 1 januari i år ändrades nivåerna för solcellsbidraget. En positiv konsekvens är att fler får möjlighet att få bidrag eftersom totalsumman inte sänks.

2012 var det år då ETC fick fart på landets största offentliga solcellspark i Katrineholm och dessutom satte upp över 250 000 W solceller i andra anläggningar runt Sverige. Nu har vi solellsparker i Katrineholm, Hästveda och Tjörn. Fler ska det bli. Och alla blir större bit för bit.

Hela denna satsning har finansierats med långsiktiga lån och direkta köp av solceller. Tillsammans producerar nu dessa solceller ren klimatneutral el motsvarande en svensk bys behov.

Ett litet första steg är taget. 

Nu finns det plats för fler sparare

Nu har vi skaffat mer mark och kan satsa på att fördubbla det här före julen. Därför har vi plats för fler som vill spara eller köpa solceller och sätta upp i våra parker. Om du gillar ren solel och vill vara med så är du varmt välkommen.

Några av solcellerna på Egen El-parken i Katrineholm.

Några av solcellerna på Egen El-parken i Katrineholm.

Solceller är en förtalad energiproducent i Sverige. Men vi vet att de fungerar utmärkt, vi har lika mycket sol som Tyskland (som är världens största solcellsland). Solceller håller dessutom väldigt länge, minst 25 år, vilket gör att tänker man långsiktigt är det en oerhört lönsam investering också.

Direkt avkastning

Redan från start ger en solcell direkt avkastning, vilket gör att vi kan erbjuda 3 % i ränta för alla som lånar ut. Och då gör dina pengar nytta istället för att hamna hos våra storbankers placeringar. Solceller är den säkerhet vi har. Alla pengar går direkt till att sätta upp nya. Vi spekulerar inte, vi spelar inte, vi ”placerar” inte. Vi bara sätter upp rena solceller för ditt sparande.

Det här gör att vi vågar säga att solceller är ett ovanligt säkert sparande. Det finns ingen statlig insätttningsgaranti för det, men å andra sidan går pengarna bara till säkra solceller. För 2013 och 2014 är räntan 3 %. 

Du kan läsa mer om villkoren i broschyren ”Spara i solceller” på nedladdningsspalten på höger sida. (Vi har också ett sparande i samarebte med JAK med bankgaranti i botten).

 

Vi vänder oss till dig som idag har 10 000 kr eller mer i banksparande och som istället vill att pengarna ska göra mer nytta. Vi söker alltså dig som tänker långsiktigt, men om din situation ändras så kan du självklart säga upp lånen. Vi har då tre månaders uppsägningstid.

 

Du hittar mer information om våra solcellslån här.

Vill du vara med och spara i solceller? Kontakta oss här!
Eller ring Anna Varvouzos, 08–410 357 00 (vxl).