Styr din förbrukning – spara både energi och pengar

Ngenic Tune ger dig smart uppvärmning som reglerar energiförbrukningen till när det är mest kostnadseffektivt och samtidigt håller ned effekttoppar i elnätet.

Detta gör att du gör en insats för klimatet samtidigt
som du sparar pengar. Är du kund hos ETC El får du köpa Ngenic Tune för endast 3890 kronor!
Är du inte kund? Det blir du snabbt och enkelt!

Fyll bara i formuläret, vi tar hand om resten!

Dynamisk anpassning.
Jämnare inomhustemperatur.

Med Ngenic Tune slipper du oönskade värmetoppar under höst och vår – eller för låga temperaturer vid väderomslag. Systemet anpassar sig efter just ditt hus specifika egenskaper, så att du får en jämn och behaglig inomhustemperatur efter dina önskemål – året om.

Ngenic Iphone styrning av elförbrukning

Har du elavtal med timpris?
Aktivera elprisstyrning.

Även du som har ett elavtal med timpris kan använda Ngenic Tune. Du kan då välja att aktivera elprisstyrning i appen, och på så sätt värms ditt hus upp när elen är som billigast. Hur mycket elpriset ska styra temperaturen – mer komfort eller lägre uppvärmningskostnad? – bestämmer du själv.

Ngenic Iphone styrning av elförbrukning
Vad behöver jag för att Ngenic Tune ska fungera?

Du behöver ha ett kompatibelt värmesystem. Se mer om det på sidan om kompatibilitet. Sedan behöver du ha en internetuppkoppling och en dator med webbläsare eller en mobiltelefon som kör iOS eller Android. Har man en mobiltelefon med Windows Phone kan man också använda Ngenic Tune via den inbyggda webbläsaren.

Måste jag ha wifi?

Nej, Ngenic Tune kommunicerar med ett eget radionätverk. Därför behövs bara en nätverkssladd från ditt router in i vår gateway för att tjänsten ska fungera. Om du har internet via fiber så bör du koppla in gatewayen till din router och inte till fibermodemet. Routern behöver inte vara nära värmesystemet, men inte längre bort än ca 20 meter ifrån.

Hur fungerar Ngenic Tune med golvvärme?

Ngenic Tune fungerar bra med golvvärme och kan även användas i hus som t.ex. har golvvärme på nedervåningen och radiatorer på övervåningen. Då golvvärmen ofta styrs av ett flertal trådlösa termostater så bör man höja dessa något i närheten av där man placerar innegivaren. Därefter kan man även behöva höja i vissa andra rum. Man kan prova sig fram och låta det gå ett par dagar mellan förändringarna. Man kan säga att Ngenic Tune styr husets värme som en helhet och termostaterna styr mer lokalt.