ETC El – Sveriges soligaste elhandelsbolag

ETC El är unikt i Sverige. Elbolaget nöjer sig inte med att köpa el märkt med Bra Miljöval. Det sätter även upp nya solceller för allt överskott och 19 kronor per kund/månad.

ETC El är unikt i Sverige. Elbolaget nöjer sig inte med att köpa el märkt med Bra Miljöval. Det sätter även upp nya solceller för allt överskott och 19 kronor per kund/månad.


Här byter du till ETC el!

När du köper din el av ETC el skänks 19 kr per månad och kund (plus allt överskott) direkt till fler solceller i ETC:s solcellsparker. Det innebär att ETC El:s kunder bidrar till att det skapas mer förnyelsebar energi i Sverige – enbart genom att betala elfakturan. Solcellerna sätter vi upp ETC:s solcellspark i Katrineholm.

ETC El:s el är dessutom märkt med Bra Miljöval. Det innebär att vi enbart levererar el från förnybara källor som solkraft och småskalig vattenkraft.

Solrevolutionen

Över hela världen investeras det i solceller – det är den renaste, enklaste och dessutom mest småskaliga lokala elproduktionsmetoden. Solceller är fantastiskt hållbara (de kan göra el i 40 år) och har blivit så billiga att vem som helst med eget hus kan skaffa dem. ETC El anser att det är bra att makten över energiproduktionen flyttas ut till miljoner människor istället för att skötas av några få stora jättebolag som plockar ut stora vinster.

ETC El deltar i solrevolutionen på flera sätt. Vi investerar i ny solenergi och allt vårt överskott oavkortat går till nya solceller. Men vi gör det även genom att hjälpa människor att installera solceller hemma. ETC El stöder också solrevolutionen genom att köpa överskottselen – som uppstår en solig dag – från solcellsägare, samt köper deras elcertifikat och ursprungsgarantier. (Du kan anmäla intresse här). 

För oss på ETC El är solelen något att slåss för – mycket för att den klimatsmartare mer än det mesta. 10 000 W solceller på ett villatak sparar faktiskt CO2 utsläpp motsvarande 8 ton per år!
Det är svårt att hitta ett enklare sätt att göra en positiv klimatinsats än solceller.

Bara med rörligt pris

Svenska folket har betalat överpris för sin el i många år nu. Det har elbolagen lyckats med genom att erbjuda ”fasta priser”. Men fast pris betyder bara att de tar ut ett överpris för att säkra sig för störningar vid elproduktionen.

Vi på ETC El tycker det är fel och därför har vi bara rörligt pris. Det innebär också att vi alla kan se vad elen verkligen kostar, vi kan agera och göra e insats genom att spara på el, när det behövs. 

Vi tycker att el ska kosta vad det kostar och hittills har vi haft rätt. Rörligt pris har visat sig vara billigast!

Enkla raka avtal

ETC El har därför bara ett avtal. En lite högre administrativ avgift på 49 kr per månad – varav 19 kr är en gåva direkt till solcellsinvesteringar. Och sen ett rörligt pris baserat på vårt inköpspris varje månad. (Se vårt avtal här).

För oss är det viktigt att vara väldigt tydliga och – som det brukar heta – transparenta här. Vi har startat ETC El för att kunna göra klimatnytta. Och hoppas du vill vara med och hjälpa till.

Ursprungsgarantier

Elen från ETC el har 0 gram miljöpåverkan eftersom all el som säljs har ursprungsgarantier. ETC el har därför ingen miljöpåverkan från varken kärnbränsleavfall (0,000 g per kWh) eller koldioxid (0 gram per kWh). Siffrorna gäller 2017.

 

 
 
Här byter du till ETC el!

ETC El är märkt med Bra Miljöval

Genom att välja el märkt med Bra Miljöval gör du en stor insats för miljön på ett enkelt och billigt sätt. Du får bara el från förnybara källor som vindkraft, vattenkraft och solkraft.