Våra solparker

ETC:s Solpark norr om stationen i Katrineholm är en märklig blandning av envishet, framtidstro, ilska över makthavares bluddrande ord och så glädje över att det finns vägar framåt.

ETC Solpark i Katrineholm. from ETC-tidningarna on Vimeo

ETC:s Solpark är byggd för att alla ska kunna åka dit, titta på solcellsanläggningarna som tidningarna skriver om, titta på elbilen, kolla varmluftspaneler, knacka på de transparenta solcellerna och se växthusen växa fram. Bit för bit byggs den ut bara för att visa alla vad som går och vad som finns. (All el som görs där säljs sen via ETC El.) Den är olönsam och ändå så lönsam.

Kom gärna förbi! Vi har öppet måndag - fredag klockan 9.00 – 16.30. Butiken med klimatsmarta varor har öppet samma tider!

Ni hittar oss på Energikullen 1, 641 96 Katrineholm. 
Eftersom det kan vara problem att hitta adressen via gps eller viss sökmotorer så kan ni använda er av koordinaterna nedan eller den närliggande adressen.

Koordinat: 59.007859, 16.202339
Närliggande adress: Gersnäs gård 164196 KATRINEHOLM

Kullen

Alla våra produkter är testade i vår visningspark i Katrineholm. Den vi kallar för Kullen. Där har vi guidade visningar, föreläsningar och konferenser. Vi vill gärna dela med oss av de erfarenheter vi fått under de sex år vi sysslat med egen el.

För de som vill sätta upp sina solpaneler själva har vi kurser i montering. Vi går då igenom olika solcellspaneler och växelriktare och har praktiska övningar i montering på olika takbeläggningar.

Våra solcellsmontörer finns i Katrineholm och har hela landet som sitt arbetsfält. Ibland är de fullbokade och då samarbetar vi med andra montörer.

Försäljning och projektledning finns på huvudkontoret Stockholm.

Missa inte våra Kullendagar!

Kullendagar och särskilda kursdagar är vårt sätt att berätta allt det vi lärt, berätta om misstag vi gjort och de lösningar vi hittat. Det är rätt trevliga sammankomster och mycket populära. Vi klarar max 30 personer per föreläsning.

Det blir rejäla rundvandringar i vår allt större Egen Els park i Katrineholm. Nya vindkraftverk, nya hus och nya försök att visa hur vi alla kan göra en rejäl insats i klimatfrågan genom att göra egen ren el. I biljettpriset ingår ett nr av kloka hem. Boka i tid, det har varit mycket folk varje gång och antalet är begränsat.

Inträde vid samtliga är 200 kr. Barn och ungdomar under 18 år gratis.

Du kan köpa biljetter direkt från vårat Varuhus här.

Hästveda solpark

Egen els solpark i Hästveda invigdes i april 2013. Vårt mål är att sätta upp 500 kW solceller i parken. Hästveda har 1 650 invånare och vem vet, kanske blir den lilla byn en dag självförsörjande på el från solen. Idag erbjuder vi kunder som inte har tillgång till eget tak att sätta upp sina egna solceller i parken.